BDI-TECH > INDUSTRIEEL 3D PRINTEN

VACATURESCONTACT

Industrieel 3D-printen, daar schuilt de grote sterkte van BDI-Tech uit Adegem. Door onze corebusiness, het industrieel onderhoud, zijn wij dagelijks actief in hoogtechnologische bedrijven in de regio Maldegem en Eeklo. Zo zijn we ook up-to-date met de nieuwste technologieën en productiemogelijkheden. De laatste tijd is het industrieel 3D-printen van onderdelen aan zijn opmars bezig. Om onze service naar de klant toe te versterken, bieden we sinds 2021 ook 3D-printen aan, naast het CNC-verspanen van onderdelen.

0
Print Technologieën
0+
Materialen

Waar het stopt bij verspanen, begint het industrieel 3D-printen

Bij BDI-Tech uit Adegem kunt u terecht voor het industrieel 3D-printen van allerhande onderdelen. Wij beschikken over de nodige kennis en uitrusting om u de beste kwaliteit te bezorgen. Vooraleer het printproces van start gaat, worden uw onderdelen voorbereid met onze performante CAD/CAM software. 3D-printen is een innovatieve technologie die steeds populairder wordt, met bijna oneindige mogelijkheden. Betrouwbare onderdelen in hoogwaardige materialen voor complexe vormen die niet mogelijk zijn met CNC-verspaning. Dat laatste betreft ook onze specialiteit. Naast 3D-printen bieden we ook draai- en freeswerk aan. Wordt u onze partner?

Wij verzorgen ook de totale afwerking van de printstukken

Veeleisende of nauwkeurige onderdelen kunnen wij na het printen nog nadraaien en/of nafrezen om tot de gewenste toleranties te komen. Dat gebeurt in onze eigentijdse werkplaats te Adegem. Kleine binnenschroefdraden bieden we ook aan met versteviging van inserts. Die inserts zorgen ervoor dat de schroefbevestiging tot 80% sterker is, daardoor wordt de duurzaamheid van uw onderdelen aanzienlijk verhoogt.

Geniet van onze industriële 3D-printkwaliteit.

VRAAG NU UW OFFERTE AAN

ONS AANBOD MATERIALEN

PC-ISO

Dit is een polycarbonaat materiaal dat wijd toegepast wordt in de farmaceutische, medische en voedingsindustrie. Het is ideaal voor prototyping, mallen of machineonderdelen. Het materiaal is niet alleen sterk, maar ook biocompatibel en gamma- en ETO-steriliseerbaar. Hierdoor is het gecertificeerd met de ISO 10993 en USP klasse VI-norm.

Klik op de afbeelding voor meer info.

Ultem 1010

ULTEM™ 1010 heeft een hoge hittebestendigheid, met een laag thermisch uitzettingscoëfficiënt. Tegelijk is het materiaal biocompatibel en geschikt voor toepassingen in de voedingsindustrie. Dit zeer sterk materiaal is ideaal voor veeleisende onderdelen.

ABS-CF10

Dit materiaal bevat 10% carbonvezels. Dat zorgt ervoor dat de onderdelen licht van gewicht zijn, maar toch hoge mechanische eigenschappen heeft. Doorgaans zijn de onderdelen 15% sterker en tot 50% stijver dan met het standaard ABS-materiaal.

ABS-M30

Dit materiaal is relatief goedkoop. Toch is het materiaal behoorlijk sterk en veelzijdig inzetbaar. Daardoor is het zeer populair en ideaal voor prototyping.

ABS-ESD7

ABS-ESD7 wordt vaak ingezet bij elektronica-componenten en andere statisch-gevoelige toepassingen. Door de toevoeging van koolstof aan het sterke en duurzame ABS, worden er elektrostatische verdwijnende (ESD) eigenschappen verkregen.

Industrieel 3D-printen

ABS-M30i

ABS-M30i is een zeer sterk materiaal dat uitermate geschikt is voor de medische, farmaceutische en voedingsindustrie. Het materiaal is biocompatibel en kan gamma- of ETO-gesteriliseerd worden.

ASA

ASA is het perfecte all-round materiaal, geschikt voor veel verschillende toepassingen. De chemische samenstelling is vergelijkbaar met ABS materialen maar biedt drie verbeteringen: UV-bestendig, een visueel mooie oppervlaktekwaliteit en betere mechanische eigenschappen.

Antero 800NA

Dit is een PEKK-materiaal, wat zeer vergelijkbaar is met PEEK. Het materiaal is niet alleen taai en slijtvast. Het heeft ook een hoge sterkte, hoge hittebestendigheid, lage outgassing en superieure chemische weerstand. Het wordt veel gebruikt in de ruimtevaartindustrie.

Antero 840CN03

Dit is een op PEKK gebaseerd materiaal met elektrostatische dissipatieve eigenschappen. Het bevat 3% carbon nanobuisjes. Het materiaal is taai en slijtvast. Het heeft ook een hoge sterkte, hoge hittebestendigheid, lage outgassing en superieure chemische weerstand.

Ultem 9085

Ultem 9085

Dit materiaal heeft een hoge sterkte-gewichtsverhouding, hoge thermische en chemische bestendigheid, en voldoet aan meerdere lucht- en ruimtevaart- en spoorwegindustrienormen voor vlammen, rook en toxiciteit (FST) eigenschappen.

Polycarbonaat

Polycarbonaat is een kunststof die nauwkeurig, duurzaam en stabiel is. Er kunnen sterke en hittebestendige onderdelen mee geprint worden die bestand zijn tegen functionele tests. Polycarbonaat is een graag gebruikte kunststof in automobiel, ruimtevaart, medische en veel andere toepassingen.

PC-ABS

Dit materiaal mengt de beste eigenschappen van polycarbonaat en ABS materiaal. Het combineert de hittebestendigheid van polycarbonaat en de buigsterkte van ABS. Ideaal dus voor robuuste tooling en productie onderdelen. PC-ABS kent de hoogste schokweerstanden uit ons aanbod.

Nylon 12

Nylon 12-filament is het 3D-printequivalent van standaard industrieel PA12 materiaal. Dit materiaal vertoont taaiheid en hoge slagvastheid, zonder bros te zijn. Toepassingen zijn onder meer mallen, armaturen en productieonderdelen in kleine volumes, evenals nauwkeurige prototyping van spuitgietonderdelen.

Nylon 12 Carbon Fiber

Dit met carbon-vezels versterkt materiaal heeft de hoogste stijfheid-gewichtsverhouding in ons aanbod. De geprinte onderdelen hebben een vergelijkbare sterkte zoals aluminium. Het kan ingezet worden om metalen onderdelen te vervangen. Het is dan ook een zeer geliefd materiaal in de ruimtevaart, automobiel-, industriële en recreatieve productie-industrieën.

Geniet van onze industriële 3D-printkwaliteit.

VRAAG NU UW OFFERTE AAN

Laat ons instaan voor uw printwerk en afwerking

Wij zetten in op printers van topmerken en hebben nauwe samenwerkingen met de marktleider in industrieel 3D-printen van de Benelux. Hierdoor kunnen we u kwalitatieve en nauwkeurige onderdelen aanbieden. Indien nodig worden de stukken nog in eigen werkplaats bewerkt op onze CNC-verspaningsmachines. Heeft u misschien eerder interesse in een industrieel onderhoud? Ook dat is mogelijk bij BDI-Tech. Neem vandaag nog contact op met ons via het invulformulier, bel naar het nummer +32 (0)479 57 02 95 of stuur een e-mail naar [email protected] en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.